У початок

У Чехії з серпня підвищено акциз на дизпальне — ЗМІ

Розмір акцизу на дизельне паливо у Чехії з 1 серпня підвищено на 1,5 крони за літр — таким чином його повернули до рівня червня 2022 року згідно з рішенням, прийнятим раніше владою республіки, повідомило видання Idnes.

При цьому, як зазначається, на заправках ціни зросли приблизно на 1,8- 2,3 крони, до 34,5-34,8 крони за літр.

«Унаслідок нинішнього підвищення розмір акцизу на дизельне пальне цей податок повернувся на рівень до 1 червня 2022 року, коли через початок повномасштабної війни в Україні ціни на автомобільне паливо різко підскочили, досягнувши рівня 47-49 крон за один літр. У зв'язку з цим Кабмін, щоб зменшити витрати транспортних фірм, ухвалив рішення тимчасово знизити на 1,5 крони розмір акцизу на обидва види палива», — йдеться у повідомленні.

При цьому ціни на дизпальне у Чехії залишаються одними з найнижчих у регіоні Центральної і Східної Європи, повідомив у вівторок у twitter голова Мінфіну республіки Збинек Станюра.

«Дизпальне у Чехії на 1,2 крони (близько $0,05 — ред.) дешевше, ніж у Польщі, на 2,9 крони (близько $0,13 — ред.), ніж у Словаччині, на 4,8 крони (близько $0,2 — ред.), ніж в Австрії, й на 7,2 крони (близько $0,3 — ред.), ніж у Німеччині, й після повернення обсягу акцизу на колишній рівень податок у нас залишиться на нижчому рівні, ніж у середньому в Європі», — написав Станюра.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти