У початок

Туреччина поглинає російське ДП, яке не може купити Європа

Туреччина завантажує мільйони барелів дизельного пального з росії, яке країни Європейського Союзу більше не можуть купити, пише Bloomberg.

Постачання дизельного пального у Туреччину з росії минулого місяця зросли до найвищого рівня щонайменше за сім років, свідчать дані Vortexa Ltd.. Це сталося після запровадження санкцій на початку лютого, які заборонили країнам ЄС купувати морське імпортне паливо з росії у відповідь на повномаштабне вторгнення в Україну.

Хоч і очікувалося, що Туреччина забере більше російських барелів після того, як почнуть діяти обмеження, але масштаби виглядають ще більш вражаючими. Потоки перевищили 10 млн барелів у березні, майже на 50% більше, ніж у лютому, і цього достатньо, щоб задовольнити попит країни принаймні на кілька тижнів.

«Туреччина виграє найбільше, оскільки отримує доступ до проблемного російського газойлю/дизелю», — сказав Юджин Лінделл, керівник відділу нафтопереробки консалтингової компанії Facts Global Energy, додавши, що це також означає, що росія знаходить покупця для своїх постачань.

Оскільки Туреччина все ще може законно імпортувати дизельне пальне з росії, трейдери потенційно можуть завозити відносно дешеві барелі для задоволення енергетичних потреб країни. Водночас власне виробництво Туреччини можна було б продавати в ЄС дорожче.

«Чи відбувається це саме так, невідомо. Хоча загальний імпорт Туреччини зріс у березні завдяки постачанням з росії, її експорт був відносно стабільним», — пише агентство.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти