У початок

Тринідад і Тобаго очікує більше природного газу з родовищ Венесуели

Тринідад і Тобаго бачить нові угоди з Венесуелою щодо імпорту природного газу для підтримки скорочення постачань після нещодавньої ліцензії на розробку колишнього родовища нафтового гіганта, повідомляє Bloomberg.

Після того як президент Венесуели Ніколас Мадуро видав ліцензію, щоб Shell Plc і Тринідад і Тобаго могли імпортувати з проєкту Dragon Марк Локуан, президент Тринідаду і Національна газова компанія Тобаго, заявили про це в кулуарах конференції у Порт-оф-Спейні.

Оскільки його запаси газу зменшуються, Тринідад і Тобаго поспішає знайти більше родовищ природного газу, щоб задовольнити попит. Пошук провадиться як у своїх водах, так і у водах, які використовуються спільно з сусідами.

Угода Dragon, згідно з якою країни можуть експортувати газ до 2027 року, передбачає транспортування до атлантичного СПГ-заводу Тринідаду і Тобаго через морську платформу, що належить Shell, і може початися з видобутку 175 млн кубічних футів на день і збільшитися до 350 млн кубічних футів на день.

«Є не тільки Dragon. Є й інші родовища, які об’єднані в Тринідаді й Венесуелі, і їх можна розвивати далі», зокрема Manekin-Cocuina і проєкт із уловлювання факельного газу PDVSA, зазначив Локуан.

Локуан сказав, що незабаром буде опубліковано надану Венесуелою ліцензію, запропонувавши перші публічні подробиці проєкту. Наразі країни оцінюють плани перевірки свердловин і будівництва 13-мильного (21 км) трубопроводу до морської платформи Shell Hibiscus на території Тринідаду.

Відповідно до даних, зібраних Bloomberg, 2023 року Тринідад і Тобаго експортував 8,4 млн метричних тонн СПГ, що на 1% менше, ніж попереднього року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти