У початок

NOC Лівії відновлює видобуток на нафтовому родовищі Ель-Шарара

Національна нафтова корпорація Лівії (NOC) скасувала форс-мажор на своєму гігантському нафтовому родовищі Ель-Шарара, на яке припадає приблизно чверть видобутку сирої нафти в країні і яке було закрито майже на три тижні. Про це повідомляє Energy Intelligence.

Державна компанія підтвердила перезапуск родовища 21 січня, а оператор Repsol підтвердив, що El-Sharara збільшить видобуток до 260 тис. барелів нафти на день (б/д) протягом найближчих днів. Родовище регулярно виробляє від 260 тис. б/д до 300 тис. б/д.

До зупинки в січні NOC насолоджувався періодом стабільності видобутку, викачуючи в середньому 1,2 млн б/д за останній рік.

Раніше цього місяця світові ціни на нафту зросли на 3% через новини про закриття родовища. Проте нинішні макроекономічні труднощі, що підривають перспективи глобального попиту на нафту, компенсують геополітичну напруженість на Близькому Сході, включаючи постійну ракетну загрозу глобальному судноплавству з боку єменських хуситів у Червоному морі.

Лівія планує експортувати 29,67 млн барелів цього місяця, або близько 957 096 б/д, показує рейтинг навантаження NOC. Тріполі зазвичай щомісяця експортує по 1,1 млн б/д. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти