У початок

Трейдери нервують через можливі санкції щодо труби (фото)

Також є російською мовою

Учасники ринку нафтопродуктів поспішають вивантажити пальне на терміналі в Новограді-Волинському, чекаючи санкцій щодо нафтопродуктопроводу «ПрикарпатЗахідтранс». Про це свідчить опитування трейдерів, яке провів enkorr.

За словами очевидців, на під'їздах до терміналу утворилася черга з бензовозів, що зазвичай не властиво для цього сезону.

Також, за наявними даними, активне вивантаження продукту відбувається на терміналі в Смизі.

«За моїми даними, ринок зробив дуже багато передоплат, тепер усі переживають, щоб забрати продукт. Кажуть, завтра прокачування можуть зупинити», – розповів керівник гуртової компанії, який попросив не називати його імені.

У компанії «Анвітрейд», найбільшому ресурсотримачі «трубопровідних» обсягів, заявили, що не бачать приводу для занепокоєння.

«Ми завжди виконуємо взяті на себе зобов'язання. Якщо «ПрикарпатЗахідтранс» з якихось причин не зможе забезпечити наші рознарядки, ми вивантажимо пальне клієнтам з Гомеля», – заявили enkorr в «Анвітрейді».

Як раніше повідомив директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн з посиланням на свої джерела в галузевих колах, 19 лютого на засіданні Ради національної безпеки і оборони України може бути прийнято рішення про передання нафтопродуктопроводу в управління держави до винесення судом рішення про легітимність угоди щодо придбання компанії «ПрикарпатЗахідтранс» у 2015 році. На думку експерта, в цьому разі Росія припинить подавати продукт по трубі на територію України.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти