У початок

Трейдери очікують помірного зростання цін Sonatrach у жовтні

Наступного місяця зростання цін на пропан і бутан алжирської компанії Sonatrach не перевищить $40/т. Про це enkorr повідомили учасники ринку.

Скраплений газ у середземноморському регіоні здорожчає через високі ціни на нафту, проте зростання буде помірним унаслідок сезонного зменшення попиту.

«Ми очікуємо, що ціни не зазнають суттєвих змін, хіба що може трохи здорожчати пропан», — каже представник компанії Aygaz, яка є великим турецьким імпортером скрапленого газу. Співрозмовник зазначив, що у жовтні через сезонність попит на газ у Туреччині буде меншим порівняно з вереснем.

Дещо вищі прогнози дають компанії, які продають газ у Румунії й Болгарії. «Sonatrach у жовтні важко прогнозований, проте підвищення може скласти $30-40/т», — вважає представник болгарської компанії. «Жовтневі ціни, можливо, будуть на рівні $560-580/т», — каже трейдер,який продає морський газ на півдні Європи. Учасники ринку сходяться на думці, що обсяги споживання LPG в Румунії й Болгарії наступного місяця зменшаться.

Нагадаємо, у вересні алжирська компанія Sonatrach встановила ціну на пропан на рівні $530/т, на бутан – $550/т. Наприкінці місяця автомобільні партії ПБТ, що відвантажуються з терміналу у Галаці, пропонуються за $700-715/т. У Плоєшті суміш продають за $680/т.

Враховуючи тенденції ринку Польщі, де зараз посилюється дефіцит через скорочення відвантажень ресурсу з росії й Казахстану, в жовтні постачання скрапленого газу з південних базисів будуть конкурентоспроможними.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти