У початок

Trafigura скорочує нафтотрейдерів у Мексиці через зменшення маржі

Trafigura Group скорочує позиції нафтотрейдерів у Мексиці, оскільки націоналістична політика уряду скорочує її прибутки. Нафтовий регіональний хаб тепер підпорядковуватиметься Гуаставіно в Уругваї, повідомляє Bloomberg.

Зі слів джерел, обізнаних із ситуацією, які побажали залишитися невідомими, цього місяця було звільнено п’ять комерційних робочих місць. Однією з позицій, яку було усунуто, була роль директора з нафти і газу Каті Ешенбах, про відхід якої Bloomberg повідомляв минулого тижня. Команда комерційної нафтогазової компанії Trafigura в Мексиці зараз складається з трьох осіб, які займаються міжнародною торгівлею.

Trafigura відмовилася коментувати від'їзди, але в письмовій заяві заявила, що фірма «працювала в Мексиці протягом 25 років і продовжуватиме працювати в країні».

Маржа Trafigura, одного з найбільших світових нафтотрейдерів, знизилася в Мексиці через субсидії на пальне, які було оголошено торк, щоб допомогти країні впоратися з інфляцією. Ця політика стала ще однією невдачею для фірми, яка 2021 року змусила уряд скасувати її ліцензію на імпорт палива й заборонити їй вести бізнес із підрозділом PMI з торгівлі нафтою Petroleos Mexicanos через звинувачення в корупції і контрабандних постачаннях. Торік дозволи відновили , але, як стверджують джерела, «Трафігура» мало що зробила через субсидії на пальне.

Приватним енергетичним компаніям загалом важко вести бізнес у Мексиці, оскільки президент країни Андрес Мануель Лопес Обрадор, який вступив на посаду 2018 року, скасовує політику, яка поклала край 75-річній державній монополії й відкрила країну для приватного сектору.

Зі слів джерел, знайомих із ситуацією зсередини, Trafigura скорочує штат лише в нафтових операціях, тоді як торгівля металами й мінералами залишається незмінною. Нафтовий регіональний хаб, який раніше підпорядковувався лідерам у Женеві, тепер підпорядковуватиметься Феліксу Гуаставіно, голові латиноамериканської торгівлі нафтою й газом компанії Trafigura, повідомили вони. З їхніх слів, Гуаставіно залишиться в Монтевідео (Уругвай). Гуаставіно не відразу відповів на повідомлення з проханням прокоментувати ситуацію.

Trafigura також стикається із затримками будівництва і перевищенням витрат на будівництво розділювача конденсату на газопереробному заводі Pemex у багатому сланцем регіоні Бургос. Спочатку очікувалося, що спліттер буде завершено 2017 року, а інвестиції наразі склали близько $150 млн, згідно з його річними звітами.

У квітні найбільша енергетична компанія Іспанії Iberdrola продала уряду близько 75% своєї встановленої потужності електроенергії в Мексиці після того, як їй так само було важко отримати продовження дії дозволів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти