У початок

TotalEnergies постачатиме СПГ для Bulgargaz у січні-лютому 2024 року

Підрозділ французького енергетичного гіганта TotalEnergies постачатиме скраплений природний газ (СПГ) у січні-лютому болгарській компанії Bulgargaz через Туреччину після завершення нещодавнього тендеру. Про це повідомляє LNG Prime.

Згідно із заявою Bulgargaz, підрозділ державного болгарського енергетичного холдингу TotalEnergies Gas and Power «є учасником, який посів перше місце» в тендері, запущеному на початку цього місяця, на постачання СПГ у січні-лютому 2024 року.

Компанія «передбачає постачання протягом цих місяців обсягом 1 млн МВт•год на місяць (95 млн м3), які буде доставлено на регазифікаційні термінали в Туреччині», — йдеться в повідомленні.

Bulgargaz оголосив цей тендер 9 жовтня, прагнучи отримати 4 ТВт•год СПГ, або 13,6 млн MMBtu на основі DES протягом січня, лютого, липня й серпня.

Раніше цього року американський гігант з експорту СПГ Cheniere доставив перший вантаж Bullgargaz на береговий термінал Marmara Ereglisi у Туреччині в рамках угоди останнього з Botas.

Botas і Bulgargaz підписали угоду в січні, що дозволило Bulgargaz отримати доступ до турецьких імпортних терміналів СПГ і мережі.

Термін дії угоди становить 13 років і передбачає передачу газу до 1,5 млрд кубометрів на рік.

Bulgargaz нещодавно заявив, що отримав запитання від Генерального директорату Європейської комісії з питань конкуренції щодо постачання природного газу в Болгарію.

«Часовий період, якого стосуються питання, охоплює останні кілька років, а запитувана інформація зосереджена на відносинах з постачальниками і партнерами, а також на деталях постачань», — йдеться в повідомленні.

Крім Туреччини, Bulgargaz імпортує СПГ через імпортний термінал DESFA, розташований на острові Ревітусса в Греції.

Він також забронював додаткові потужності в проєкті імпорту СПГ Gastrade на базі FSRU в Александруполісі, який, як очікується, розпочне роботу цієї зими. Bulgartransgaz має 20% у проєкті імпорту СПГ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти