У початок

TotalEnergies і Adani готові запустити імпортний термінал СПГ в Індії

Спільне підприємство TotalEnergies та індійської групи Adani розробляє завод потужністю 5 мільйонів тонн на рік, повідомляє Upstream Online.

Нещодавно побудоване підприємство з імпорту скрапленого природного газу в порту «Дхамра» поблизу східного узбережжя Індії прийняло свій перший вантаж, а партнери у спільному підприємстві Adani Group і французький гігант TotalEnergies, як очікується, введуть це підприємство в експлуатацію протягом кількох тижнів.

Dhamra є першим подібним об’єктом у східній Індії, і партнери витратили до 60 000 млн індійських рупій ($730 млн) на його закладку й будівництво.

Катарський СПГ-лайнер Milaha Ras Laffan пришвартувався в порту «Дхамра» 1 квітня, доставивши 2,6 трлн британських теплових одиниць переохолодженого газу, який буде використано для введення в експлуатацію терміналу, повідомляє Press Trust of India.

Спільне підприємство під назвою Adani Total Private Limited включає TotalEnergies й індійську групу Adani як ключових акціонерів, кожна з яких має 50% акцій.

Пусконалагоджувальні роботи на СПГ-терміналі вже розпочато і планується завершити протягом 45 днів, повідомили в Upstream.

Очікується, що регазифікаційний об’єкт спочатку імпортуватиме понад 2 млн тонн СПГ за перший рік роботи, але буде нарощено до повної потужності в 5 млн тонн на рік.

Каран Адані, виконавчий директор Adani Ports and Special Economic Zones, сказав, що компанія мала честь вітати в порту «Дхамра» свій перший вантаж СПГ на борту Milaha Ras Laffan.

«Це величезний крок уперед не тільки в доступі до чистої доступної енергії, але й у декарбонізації енергетичного сектора Індії», — написав Адані.

Dhamra стане другим діючим СПГ-терміналом біля східного узбережжя Індії після введення в експлуатацію, тоді як п’ять додаткових імпортних об’єктів розташовано біля західного узбережжя країни.

Очікується, що він стане головною точкою постачання на нещодавно завершеному трубопроводі Urja Ganga, розробленому індійською компанією Gail, забезпечуючи доступ до газу понад 35% населення Індії, охоплюючи близько 20% території країни, повідомляють місцеві ЗМІ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти