У початок

Торік експорт Sonatrach досяг 60 мільярдів доларів

Sonatrach у своєму звіті про досягнення повідомив, що ключові цифри за 2022 рік вказують на те, що «експортний оборот досяг приблизно $60 млрд доларів, тоді як інвестиції становили $5,5 млрд» протягом того ж року.

Як повідомляє Algerie Presse Service, первинний видобуток вуглеводнів торік досяг 189,6 млн тонн нафтового еквіваленту порівняно зі 185,2 млн тонн 2021 року, збільшившись на 2%, деталізує нафтова група.

Що стосується відкриттів нових родовищ, зроблених 2022 року Sonatrach, вони досягли 15, зокрема 3 — у партнерстві.

Серед цих відкриттів, як вказує баланс, відкриття газового конденсату в периметрі In Amenas 2, у басейні Іллізі, відкриття, зроблене в партнерстві з ENI, в дослідницькому блоці Seif Fatima 2, розташованому на рівні Berkine. Це також відкриття в дослідницькому районі Тагіт, у басейні Бешар, що підтверджує існування значного газового потенціалу в цьому районі.

Крім того, на рівні робочого периметра родовища Hassi R'mel було зареєстровано велике відкриття газового конденсату, в якому виявлено значні обсяги вуглеводнів, за оцінками, від 100 до 340 млрд м3 газу. Згідно з тим же джерелом, додавши, що ці обсяги складають одну з найбільших переоцінок запасів за останні 20 років.

Крім того, у розділі про виявлення вуглеводнів Sonatrach також повідомила про знахідку великих обсягів нафти, виявлену в свердловині, пробуреній у Хассі Ілатоу, в периметрі Сбаа (Адрар), а також про експлуатаційні випробування розвідувальної свердловини в області Ель-Баяд.

Група Sonatrach, як зазначено в річному звіті, також успішно завершила розмежувальну свердловину в периметрі Touggourt Est 1, розташованому на північ від Hassi Messaoud, «що дозволило переоцінити ці обсяги до 961 млн барелів, причому внесок повернутою свердловиною оцінюється в 415 млн барелів».

«Цим відкриттям Sonatrach підтверджує значний нафтовий потенціал регіону Туггурт і має намір прискорити розробку цього полюса для збільшення національного видобутку», — йдеться в документі.

У сфері скраплення й сепарації компанія Sonatrach підтвердила свою позицію одного з найважливіших джерел постачання газу у світі й провідного експортера скрапленого природного газу (СПГ) в Африці завдяки його експорту як через газопроводи, так і через транспортери для СПГ.

Таким чином, виробництво СПГ 2022 року склало 22,8 млн тонн, тоді як виробництво скрапленого нафтового газу (LPG) досягло 8,3 млн тонн, згідно з даними групи.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти