У початок

Торгівля СПГ забезпечує Shell щоквартальний приріст попри падіння виробництва

За даними Reuters, прибуток від торгівлі скрапленим природним газом (СПГ) Shell, ймовірно, був значно вищим у четвертому кварталі минулого року, незважаючи на різке падіння виробництва через простої заводів, йдеться в п’ятницю.

В оновленому звіті найбільшої європейської нафтогазової компанії перед оприлюдненням результатів за рік 2 лютого також ідеться про те, що вона очікує заплатити близько $2 млрд як додаткові податки у 2022 році, пов’язаних з ЄС і британськими податками на несподіваний прибуток, запровадженими в енергетичному секторі.

Очікується, що обсяги скраплення СПГ у четвертому кварталі будуть найнижчими відтоді, як компанія придбала BG Group 2016 року за $53 млрд, знизившись до 6,6-7 млн тонн у результаті тривалих простоїв на двох великих заводах в Австралії.

Але компанія Shell, провідний у світі трейдер СПГ, заявила, що результати торгівлі СПГ будуть «значно вищими», ніж у попередньому кварталі.

Після відкриття ринку акції Shell зросли майже на 1%.

Результати Shell за третій квартал були пом'якшені гіршими показниками нафтопереробки й спадом торгівлі СПГ.

Підрозділ торгівлі СПГ зафіксував збиток на рівні майже $1 млрд у третьому кварталі після того, як трейдери були захоплені різким підвищенням цін на європейський газ, коли росія припинила постачання.

Проте Shell залишилась на шляху до рекордного річного прибутку 2022 року, опублікувавши прибуток обсягом $30 млрд за перших три квартали, що трохи менше за рекордний прибуток 2008 року на рівні $31 млрд.

Shell заявила, що очікує, що результати торгівлі нафтопродуктами в четвертому кварталі будуть «значно нижчими», ніж у третьому кварталі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти