У початок

Танкерні гіганти Frontline і Euronav відмовилися від злиття

Глобальні танкерні оператори Frontline і Euronav розірвали угоду про злиття, внаслідок якої могло бути створено найбільшу танкерну компанію світу. Про це повідомила прес-служба Frontline, пишуть «Порти України».

Як зазначила прес-служба, Frontline не робитиме добровільної умовної пропозиції про обмін усіх акцій Euronav, що перебувають в обігу, а також відкликала заявку на участь у торгах на біржі Euronext Brussels.

«Ми шкодуємо, що не змогли завершити злиття, як передбачалося, у липні 2022 року, оскільки це призвело б до створення найбільшої танкерної компанії. Водночас обидві компанії, незалежно одна від одної, мають великий флот нафтових танкерів і вже користуються вигодою від економії за рахунок масштабу, про що свідчать наші відповідні нещодавні фінансові звіти», — прокоментував гендиректор Frontline Ларс Барстад.

У липні 2022 року Frontline і Euronav уклали угоду про злиття. Передбачалося, що коефіцієнт обміну акцій Euronav і Frontline становитиме 1:1,45 відповідно. У результаті акціонери Euronav мали володіти 59% акцій об’єднаної компанії, Frontline — 41%. Тоді компанії заявили, що «немає жодних гарантій, що між сторонами буде досягнуто остаточне рішення, оскільки завершення угоди залежить від низки умов».

Frontline (штаб-квартира — Осло) володіє й керує флотом із 19 танкерів VLCC, 29 танкерів Suezmax і 20 танкерів LR2/Aframax.

Euronav (штаб-квартира — Антверпен) володіє й керує флотом із двох суден V-Plus, 41 VLCC (ще три будується), 27 Suezmax і двома суднами FSO за довгостроковими контрактами.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти