У початок

Італійська Eni виграла справу проти німецької Uniper на $600 млн

Uniper має виплатити 550 млн євро ($600 млн) італійській Eni, повідомили Reuters три торгові джерела в результаті рішення арбітражного суду щодо контракту на постачання скрапленого природного газу (СПГ), який закінчився 2022 року.

Згідно з правилами Міжнародної торгової палати, арбітражний розгляд розпочався на початку 2021 року і стосується цінових положень довгострокової угоди про постачання СПГ із контрагентом, повідомили в Uniper.

Контракт на СПГ, про який ідеться, було укладено з Uniper 2016 року, він закінчився торік, повідомили в Uniper, додавши, що в результаті не слід очікувати подальших фінансових наслідків.

Відповідно до річного звіту Міжнародної групи імпортерів СПГ (GIIGNL) за 2017 рік, Eni постачала Uniper 0,65 млн тонн СПГ на рік між 2007 і 2022 роками.

Торік Uniper порушила судовий процес проти російського «газпрому», свого колишнього головного постачальника природного газу, який спочатку скоротив, а потім призупинив постачання, що призвело майже до краху Uniper.

Uniper заявила, що нагорода «пов’язана з ретроактивним переоцінкою довгострокової угоди», не вказуючи більш конкретно. Арбітражні розгляди контрактів на постачання газу – не рідкість у галузі.

Uniper, якій Німеччина надала фінансову допомогу минулого року, заявила, що виплата вплине на її річні результати, додавши, що наразі аналізує рішення й перегляне юридичні кроки. Компанія не надала оновленого фінансового прогнозу.

У жовтні Uniper підтвердила, що очікує скоригований прибуток до вирахування відсотків і податків обсягом від 6 до 7 млрд євро й скоригований чистий прибуток від 4 до 5 млрд євро 2023 року завдяки нижчим, ніж очікувалося, спотовим цінам на газ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти