У початок

Італія планує збільшити імпорт газу з Алжиру

Італія має намір збільшити обсяги імпорту газу з Алжиру, щоб знизити енергозалежність від росії.

Саме тому прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі сьогодні, 11 квітня, відвідає Алжир, щоб підписати угоду про збільшення обсягів імпорту газу. Таким чином Рим активізує зусилля з пошуку альтернативних джерел енергоносіїв після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, повідомляє Reuters з посиланням на два джерела.

Драгі поїде з делегацією, до складу якої, як очікується, увійдуть глава італійської енергетичної групи Eni (ENI.MI), міністр закордонних справ Луїджі Ді Майо і міністр комплексних екологічних перетворень Роберто Чинголані, повідомило джерело в уряді.

Італія, яка імпортує близько 40% газу з росії, щосили намагається диверсифікувати свою структуру енергопостачання на тлі ескалації війни в Україні.

Раніше цього тижня Чинголані заявив, що Італія веде перемовини з сімома країнами про імпорт газу, при цьому окремі з них «перебувають на дуже просунутій стадії».

Як відомо, Алжир – другий за обсягом постачальник газу в Італію, а трубопроводом Transmed алжирський газ доставляється до італійських берегів з 1983 року. Його добова потужність становить понад 110 млн куб. м, але зараз транспортується менш як 60 млн куб. м.

Торік імпорт газу з Алжиру в Італію зріс на 76% – до 21,2 млрд куб. м (29% від загального обсягу).

Рим заявив, що сподівається отримати ще 9 млрд куб. м газу з цієї північно-африканської країни.

Раніше президент України Володимир Зеленський і глава МЗС Дмитро Кулеба неодноразово закликали західні країни запровадити ембарго на імпорт газу й нафти з рф.

Джерело: УНІАН

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти