У початок

TAL схвалив модернізацію трубопроводу, щоб допомогти Чехії відмовитися від російської нафти

Міністерство фінансів Чехії повідомило, що власники Трансальпійського трубопроводу (TAL), який транспортує сиру нафту із Середземномор’я у Центральну Європу, 30 листопада схвалили план модернізації ланки, яка є ключовою для Чеської Республіки, щоб відмовитися від російської нафти. Про це повідомляє агентство Reuters.

Чехія, якій щорічно потрібно близько 7-8 мільйонів тонн нафти, отримує російську нафту трубопроводом «дружба», а також інші суміші через TAL, який веде з Італії в Німеччину і підключається до трубопроводу IKL з Німеччини в Чехію.

Але обмежені потужності TAL призводять до того, що країна поки не може повністю замінити постачання «дружбою». Чехія є однією з трьох країн, які домовилися про виняток із загрозливого ембарго ЄС на російську нафту.

«Модифікацію трубопроводу TAL+ буде завершено 2025 року, й Чеська Республіка буде повністю готова до можливості повного припинення постачань російської нафти», — заявило Міністерство фінансів Чехії, якому належить 5% акцій TAL.

Акціонери TAL на чолі з австрійською OMV з часткою 32%, а також із кількома нафтовими компаніями схвалили проєкт TAL+, який збільшить швидкість потоку нафти в трубопроводі, що дасть змогу збільшити розподіл потужностей Чехії на 4 мільйони тонн на рік, повідомили в міністерстві.

Проєкт коштуватиме 1,2-1,6 млрд крон ($50,8-$67,7 млн) і триватиме близько 25 місяців.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти