У початок

Tagesspiegel: «північні потоки» після вибуху можуть не запрацювати

Служби безпеки Німеччини припускають, що три труби газопроводів «північний потік-1» і «північний потік-2» можуть назавжди виявитися непридатними для використання після актів саботажу, які нібито мали місце. Якщо їх не відремонтувати швидко, до трубопроводів потрапить багато солоної води, яка викликає корозію, повідомили Tagesspiegel в урядових колах.

Зазначається, що у Німеччині інцидентом займається кризова група Федерального міністерства закордонних справ, а також кілька федеральних міністерств.

«Одна з версій полягає в тому, що водолази могли закласти вибухівку в дві труби «північного потоку-1» і одну з двох труб «північного потоку-2», який ще не працює», — пише видання.

Згідно з інформацією Tagesspiegel, точкові вибухи вказують на те, що витоки величезні, й швидкість падіння тиску відповідно висока. Відстань між трьома місцями, де стався витік, значна.

Окрім цього, зазначається, що на тлі інциденту посилюється контроль над суверенними водами Німеччини з боку федеральної поліції, вони уважніше стежать за відповідними маршрутами критично важливої ​​інфраструктури. Крім того, федеральні землі повинні посилити захист прибережних районів Північного й Балтійського морів.

Як повідомлялось, на газопроводах «північний потік-1» і «північний потік-2» було виявлено три витоки газу. Йдеться про два витоки на «північному потоці-1» й один витік на «північному потоці-2». Витоки сталися на північний схід і південний схід від данського острова Борнхольм.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти