У початок

СВГ дрібних виробників продовжує дорожчати

Також є російською мовою

Ціна скрапленого газу 18 січня на торгах компанії Regal Petroleum і Geo Alliance склала 19 690 і 20 040 грн/т. Про це enkorr повідомили учасники ринку.

Зокрема, Regal Petroleum продала ресурс по 19 690 грн/т, що на 110 грн/т дорожче, ніж компанія реалізувала газ на минулих торгах.

Geo Alliance продав ресурс по 20 040 грн/т, що на 900 грн/т вище від ціни минулих торгів.

Як повідомляв enkorr, скасування Аукціонним комітетом Міністерства енергетики торгів з продажу скрапленого газу АТ «Укргазвидобування», запланованих на 12 і 19 січня 2021 р., спровокувало ажіотаж на ринку, який спричинив здорожчання ресурсу.

Нагадаємо, у проведенні аукціонів було відмовлено через запровадження посилених карантинних заходів у період з 8 по 24 січня.

«Ми бачимо, що зростання на аукціонах упевнено випереджає динаміку зростання цін на кордоні. Якщо на кордоні СВГ здорожчав на $50/т, або 1 400 грн/т, то за підсумками аукціонів невеликих українських виробників зростання цін склало 2 500 грн/т, що свідчить про велику ажіотажну складову», – відзначав аналітик Консалтингової групи  «А-95» Артем Куюн.

За його словами, скасування аукціонів УГД не тільки дестабілізувало ринок і призвело до значного здорожчання ресурсу, а й, очевидно, позначиться недоотриманим прибутком для держкомпанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти