У початок

Судитимуть чиновника, який привласнив 40 вагонів з пальним (фото)

Перед судом постане ексочільник Шосткинської РВА, який під виглядом націоналізації незаконно відібрав в українських компаній 40 російських вагонів з пальним. Про це повідомляється на сайті ДБР. 

«За матеріалами Державного бюро розслідувань (ДБР), перед судом постане очільник Шосткинської РВА, який під виглядом націоналізації незаконно відібрав майно в українських компаній», – йдеться у повідомленні.  

Згідно з повідомленням, працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно очільника Шосткинської районної військової адміністрації. Наразі обвинувальний акт уже спрямовано в суд.

Встановлено, що у ніч перед широкомасштабною агресією рф проти України на територію нашої країни прибуло понад 40 російських залізничних вагонів, які перевозили продукцію українських компаній. Голова районної військової адміністрації вирішив вилучити це майно.

«У результаті було вилучено не лише російські вагони, але й те, що було в них: дизпальне і скраплений газ. Надалі вагони з продукцією перегнали в інше місце й спустошили. Внаслідок цього українські компанії зазнали збитків на майже 30 млн грн», – зазначають у ДБР. 

Як повідомляв enkorr раніше, рішенням суду понад 40 російських вагонів було передано в управління до АРМА.

У лютому 2023 року розпорядженням президента України посадовця було відсторонено від займаної посади.

Він обвинувачується у неналежному виконанні службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Процесуальне керівництво здійснює Сумська обласна прокуратура.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти