У початок

Суд змусив підприємство з Волині повернути кошти за непостачене пальне

У Волинській області з недобросовісного підприємства стягнуто 146 тис. грн за не поставлене пальне для заправки шкільних автобусів. Про це повідомляє Волинська обласна прокуратура на своєму сайті.

«Господарський суд Львівської області задовольнив позов Камінь-Каширської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Сошичненської сільської ради Камінь-Каширського району про стягнення з недобросовісного постачальника пального коштів в сумі майже 146 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прес-службі прокуратури, прокурори з'ясували, що у січні 2022 року орган місцевого самоврядування за результатами спрощеної закупівлі уклав із суб'єктом господарювання договір про закупівлю бензину і дизельного пального.

Взяті на себе зобов’язання із оплати товару сільська рада повністю виконала, перерахувавши кошти на рахунки постачальника. Згідно з договором, пальне повинно було відпускатися на АЗС на підставі пред’явлених талонів.

Якийсь час так і було, проте згодом почали виникати проблеми із заправкою шкільних автобусів, адже талони було заблоковано. При цьому постачальник не відповідав на листи сільради з вимогами розблокувати талони чи розірвати договір.

Своїх зобов'язань, повідомляє прес-служба, на суму 124 тисячі гривень він так і не виконав, тож у ситуацію довелося втрутитись прокуратурі. У підсумку суд задовольнив позов про стягнення із недобросовісного підприємства майже 146 тисяч гривень плати за непостачений товар і пені.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти