У початок

Суд заочно арештував екскерівника Одеського припортового заводу

У понеділок, 8 травня, Вищий антикорупційний суд обрав колишньому виконувачу обов’язків директора Одеського припортового заводу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це повідомляє прес-служба Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Зазначається, що слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, і обрав запобіжний захід колишньому в. о. директора АТ «Одеський припортовий завод» у вигляді тримання під вартою.

Після затримання особи й доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу, додали в САП.

Як уточнили правоохоронці, ексчиновника підозрюють в участі в злочинній організації, яка протягом 2019-2021 років заволоділа понад 500 млн грн коштів держпідприємств, зокрема Одеського припортового заводу та Об’єднаної гірничо-хімічної компанії.

Як повідомлялося, наприкінці березня Національне антикорупційне бюро викрило злочинну організацію на чолі з колишнім головою Фонду держмайна Дмитром Сенниченком. Упродовж 2019-2021 років її учасники заволоділи понад 500 млн грн коштів АТ «Одеський припортовий завод» та АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія».

Сума неправомірної вигоди, отримана членами злочинної організації за весь час контролю над Одеським припортовим заводом, становить понад 2 млрд грн. 

У НАБУ уточнили, що вдалося затримати лише в.о. директора ОПЗ і радника голови ФДМУ. Решті сімом фігурантам справи – ексголові ФДМУ, наближеній до нього особі, в.о. директора ОПЗ, в.о. керівника АТ «ОГХК», двом власникам ТОВ і одній фізичній особі – про підозру повідомили в порядку ст.135, ст. 278 КПК України. Їх оголосили у розшук.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти