У початок

Суд заарештував майно Курченка за ухилення від сплати 3,1 млрд грн податків

Суд наклав арешт на все рухоме й нерухоме майно одеського бізнесмена-втікача Сергія Курченка, який ухилявся від сплати 3,1 млрд грн податків. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

«Під час досудового розслідування накладено арешт на все рухоме і нерухоме майно, а також земельні ділянки ПАТ «Одеський НПЗ» і ТОВ «Енергія і газ Україна», які належать керівнику злочинної організації», — йдеться у повідомлені.

Зазначається, що обвинувачений у 2011–2014 роках створив злочинну організацію й налагодив схему ввезення на територію України нерозмитнених нафтопродуктів. Надалі товар продавали на внутрішньому ринку без сплати податків, зборів і платежів у казну.

Також підозрюваний оформлював фіктивне вивезення цих нафтопродуктів за межі України.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в Одеській області за оперативного супроводу управління СБУ в області.

Курченко з 2013 року володіє ПАТ «Одеський нафтопереробний завод», з 2009-го – ТОВ «Енергія і газ Україна». На земельні ділянки цих підприємств також наклали арешт.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти