У початок

Суд скасував мільярдні штрафи АМКУ для «Укрнафти» й «Укртатнафти»

Господарський суд міста Києва 2 листопада скасував штрафи для «Укрнафти» на 2,37 млрд грн і для «Укртатнафти» на 2,3 млрд грн, які на них наклав Антимонопольний комітет у березні 2021 року, повідомляє Finbalance.

Також скасовано дрібніші штрафи (на суми від 4,6 тис. грн до 2,5 млн грн), які АМКУ наклав на низку компаній, пов'язаних із «приватівцями».

Як зазначали в Антимонопольному комітеті, підставою для цих штрафів було «встановлення цін на світлі нафтопродукти антиконкурентними угодами».

У листопаді 2021 року очільниця АМКУ Ольга Піщанська повідомила, що Шостий апеляційний адмінсуд відхилив скаргу комітету і залишив чинним рішення Окружного адмінсуду м. Києва, який визнав неприпустимим використання матеріалів розслідування Національного антикорупційного бюро у справі про згадані штрафи. 

Господарський суд м. Києва у своєму рішенні від 2 листопада 2022 року в цьому ж контексті зазначив, що «рішенням суду, що набрало законної сили, встановлено факт неправомірності отримання, використання й поширення відповідачем (АМКУ) при розгляді справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції інформації, що містилася в матеріалах досудового розслідування в кримінальному провадженні, яка була покладена в основу рішення, що оскаржується в даній справі».

Як повідомлялося, 30 березня 2021 року АМКУ оштрафував компанії, що входять до консолідованої мережі АЗС «Приват» Ігоря Коломойського і партнерів, за антиконкурентну змову на загальну суму 4,7 млрд грн.

Нагадаємо, 6 листопада 2022 року стратегічно важливі підприємства ПАТ «Укрнафта», ПАТ «Укртатнафта», АТ «Мотор Січ», ПрАТ «АвтоКрАЗ» і ПрАТ «Запоріжтрансформатор» було передано в управління Міністерства оборони до завершення воєнного стану.

Після цього у ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» було змінено склад наглядових рад. Пізніше стало відомо, що «Укрнафту» й «Укртатнафту» очолив Сергій Корецький.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти