У початок

Суд обрав запобіжний захід ексміністру інфраструктури Пивоварському

Вищий антикорупційний суд обрав для колишнього міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського (нині керуючий директор WOG Holding BV) запобіжний захід у вигляді застави у майже 10 млн грн. Про це повідомляє «Українська правда».

Слідчий суддя ВАКС обрав для Пивоварського запобіжний захід у вигляді застави обсягом 9 997 900 грн, хоча прокуратура клопотала про 20 млн гривень.

Також він зобов'язаний прибувати на кожну вимогу до слідчого детектива, суду, прокурора; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з людьми, пов'язаними з кримінальним провадженням.

Пивоварський заявив, що не вважає, що зробив щось незаконне, і не вважає, що його дії спричинили якусь шкоду державі.

Колишній міністр попросив суддю дати йому можливість виїжджати за кордон, щоб він міг виконувати свої «посадові обов'язки» і відвідувати своїх дітей, які живуть за кордоном.

Він був міністром інфраструктури в уряді Арсенія Яценюка (з 02.12.2014 р. до 14.04.2016 р.). 14 квітня 2016 року Верховна Рада відправила у відставку Кабінет міністрів на чолі з Яценюком.

Нагадаємо, Андрію Пивоварському і його заступнику Володимиру Шульмейстеру, який також був головою Тарифної ради Міністерства інфраструктури, повідомили про підозру у зловживанні владою і службовим становищем, яке завдало державі понад $30 млн збитків.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти