У початок

Вартість СВГ продовжує збільшуватись

Також є російською мовою

Ціни на скраплений газ в Україні демонструють впевнені темпи зростання. Так, Полтавська газонафтова компанія реалізувала СВГ на аукціоні 4 лютого за 23 500 грн/т, що на 1 200 грн/т більше порівняно з торгами виробника 2 лютого.

Одна з причин зростання – триваюче здорожчання газу на кордоні. Так, за словами трейдерів, індикативні котирування газу на українсько-російському кордоні з 25 січня по 3 лютого виросли майже на $90/т і досягли 500$/т.

При цьому, за словами трейдерів, реальних спотових пропозицій на кордоні сьогодні практично немає. На біржі СПбМТСБ 3 лютого ціна на СВГ за базисом Білгород-Курськ-Брянськ склала $431/т, що в перерахунку на FCA Полтава складе близько 21 200 грн/т. Водночас терміни відвантаження пропонованих на російській біржі обсягів – початок березня, тому реального інтересу вони не представляють.

«Один із трейдерів законтрактував 500 т у Іркутської нафтової компанії по $500/т, звідси стрибок українського котирування (індекс Argus daf кордон України, – enkorr). «Трансекспедиція» поки не проходить за ціною, у поляків самих ресурсу бракує, іншими словами, адекватних пропозицій просто немає», – каже представник трейдингової компанії.

За його словами, драйвером зростання залишається підвищений попит у Польщі на тлі браку постачань американського СВГ в Європу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти