У початок

Стартує перший експортний вантаж канадської нафти з Trans Mountain

Танкер для перевезення сирої нафти Dubai Angel у понеділок пришвартувався до морського термінала Вестрідж у Ванкувері, готуючись завантажити перший вантаж сирої нафти з нещодавно розширеного трубопроводу Trans Mountain (TMX), свідчать дані відстеження суден.

Як повідомляє Reuters, зафрахтоване канадським виробником нафти Suncor Energy, судно під прапором Маршаллових Островів мало завантажити близько 550 тис. барелів Access Western Blend (AWB) для доставки у Китай, показали дані відстеження руху суден на Kpler.

Розширений нафтопровід Trans Mountain (TMX), який транспортуватиме додатково 590 тис. барелів на день (б/д) до тихоокеанського узбережжя Канади з Альберти, розпочав комерційну роботу цього місяця після років регулятивних затримок і невдач у будівництві.

Трейдери й вантажовідправники уважно стежать за потоками по трубопроводу й завантаженнями з морського термінала Вестрідж, оскільки розширення дає канадським виробникам більше доступу до ринків західного узбережжя США й Азії. Зменшення пропозиції важкої сирої нафти зробило канадську нафту більш привабливою для покупців у всьому світі.

Проте логістичні обмеження в порту Ванкувера можуть обмежити кількість постачань, повідомили трейдери й джерела доставки.

Порт Ванкувера, Trans Mountain і Suncor не відразу відповіли на запит про коментарі.

Цього місяця Suncor заявила, що орендує судна Aframax у Тихому океані й продає напряму клієнтам, прагнучи максимізувати прибуток від транспортування нафти через TMX.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти