У початок

НПЗ у волгограді відновив роботу установки, ураженої БпЛА 12 травня

російський «лукойл» минулого тижня перезапустив ключову виробничу одиницю свого волгоградського нафтопереробного заводу (НПЗ), найбільшого на півдні росії, який було закрито на початку цього місяця після того, як його було пошкоджено під час атаки безпілотника, повідомили Reuters два джерела в галузі.

Завод з виробничою потужністю близько 300 тис. барелів на день (б/д) загорівся 12 травня після удару безпілотника, повідомили місцеві чиновники. Джерела зазначили, що було пошкоджено блок CDU-1.

Україна офіційно не підтверджує і не спростовує нападів на НПЗ у росії, але заявляє, що ці об’єкти є законними цілями, які допомагають російським військовим зусиллям у той час, коли російські удари завдають шкоди українській енергетичній інфраструктурі.

Волгоградський НПЗ також було атаковано безпілотниками в лютому, але він зміг провести технічне обслуговування протягом 18 днів.

Блок CDU-1 має потужність 18 590 метричних тонн на добу, а річне виробництво – 6,5 млн метричних тонн, або 130 тис. б/д, нафти.

Це становить 43% потужності НПЗ і 49% фактичної переробки на НПЗ у І кварталі 2024 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти