У початок

США зняло частину обмежень для кількох країн Європи на постачання нафти з рф

Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США надало роз’яснення щодо обмежень цін на російську нафту. Генеральну ліцензію було опубліковано на сайті відомства 22 листопада.

Згідно з рішенням Мінфіну, фізичні і юридичні особи США зможуть надавати послуги, пов'язані з російською нафтою, якщо вона закуповується не вище від цінового ліміту, що вводиться. До того ж, деякі дозволи на такі послуги не означають скасування заборони на ввезення російської нафти до Сполучених Штатів.

До 30 вересня 2023 року дозволено проводити всі фінансові операції, пов'язані з морськими перевезеннями нафти до Японії з проєкту «сахалін-2». Також дозволено операції, пов'язані з постачанням російської нафти в Болгарію, Хорватію і країни ЄС, які не мають виходу до моря.

Мінфін США повідомляє, що до ліміту ціни на нафту з росії не буде включено витрати на її транспортування, страховку. Стеля цін не застосовуватиметься у разі суттєвої переробки російської нафти за межами країни. Також дозволено транзакції, пов'язані з розвантаженням російської нафти, тільки в екстрених ситуаціях.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти