У початок

США зняли обмеження на нафтові операції у Венесуелі

Мінфін США видав ліцензію, що дозволяє американській нафтовій компанії Chevron розпочати перемовини щодо своєї майбутньої діяльності у Венесуелі. Найближчим часом уряд Ніколаса Мадуро з опозицією оголосять про поновлення політичного діалогу.

Міністерство фінансів США видало вузькоспрямовану генеральну ліцензію, повідомляє видання CNN.

Ліцензія санкціонує ведення компанією Chevron перемовин щодо своєї майбутньої діяльності у Венесуелі. На цю мить вона не передбачає змоги вступу до спільних проєктів з венесуельською PDVSA.

«Уряд президента Мадуро й опозиція найближчим часом оголосять про поновлення перемовин», – сказав представник Білого дому.

У разі прогресу може з’явитися можливість взаємодії США з урядом Ніколаса Мадуро, додав він.

Вашингтон за підсумками перемовин влади й опозиції Венесуели коригуватимуть санкційну політику, щоб посилити або зменшити тиск, повідомили в американській адміністрації.

При цьому високопосадовець під час телефонного брифінгу зазначив, що США продовжують визнавати перемогу Хуана Гуайдо на виборах, що відбулися кілька років тому у Венесуелі.

Раніше повідомлялося, що вже до кінця 2022 року Німеччина планує припинити імпорт російської нафти, навіть якщо країни Європейського Союзу не узгодять ембарго.

ЄС сподівається найближчими днями досягти консенсусу з Угорщиною щодо ембарго, в результаті схвалення шостого пакету санкцій проти росії. Єврокомісія веде перемовини з урядом Орбана щодо інвестиційної програми ЄС, яка допоможе послабити залежність країни від російської нафти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти