У початок

США зберігають зниження ставок на червень

Ціни на нафту незначно змінилися в четвер, оскільки січневі дані про інфляцію в США зміцнили очікування зниження процентних ставок у червні.

Як зазначає Reuters, квітневі ф’ючерси на нафту марки Brent упали на 2 центи – до $83,66 за барель на 13:55 GMT. Квітневий контракт закінчується в четвер, а більш активний травневий контракт виріс на 2 центи – до $82,17. Ф'ючерси на нафту West Texas Intermediate США здорожчали на 25 центів – до $78,79.

Brent комфортно коливався вище позначки в $80 протягом трьох тижнів, а конфлікт на Близькому Сході лише помірно вплинув на потоки нафти.

Опитування Reuters серед 40 економістів і аналітиків у четвер спрогнозувало середню ціну на рівні $81,13 за барель контракту на перший місяць цього року.

У четвер центральне місце займає індекс інфляції Федеральної резервної системи (ФРС) США, індекс особистих споживчих витрат (PCE). Дані показали, що січнева інфляція відповідає очікуванням економістів, зберігаючи червневе зниження процентної ставки в таблиці.

Звіти про споживчі ціни й ціни виробників раніше в лютому вказували на постійну інфляцію і стриманий підхід з боку політиків ФРС, що спонукало інвесторів відкласти очікування зниження ставок до червня з березня.

Тим часом інфляція в єврозоні цього місяця ще більше знизилася, посилюючи аргументи для того, щоб Європейський центральний банк почав знижувати процентні ставки пізніше цього року, показали дані з деяких найбільших економік регіону в четвер.

Високі відсоткові ставки використовувались у багатьох великих західних економіках для стримування інфляції, потенційно знижуючи економічне зростання й попит на нафту.

Тим часом запаси сирої нафти в США зростають п'ятий тиждень поспіль, збільшившись на 4,2 млн барелів, повідомило в середу Управління енергетичної інформації. Очікувалося, що запаси зростуть лише на 2,7 млн барелів.

Також планується продовження добровільного скорочення видобутку нафти з групи виробників ОПЕК + .

«Оскільки прогноз щодо попиту залишається невизначеним, ми вважаємо, що ОПЕК продовжить поточну угоду про постачання до кінця другого кварталу», — йдеться в записці аналітиків ANZ.

Конфлікт на Близькому Сході не демонструє жодних ознак вщухання, тим часом як Ізраїль, так і ХАМАС применшують перспективи перемир'я у своїй війні в Газі. Катарські посередники заявили, що найбільш спірні питання залишаються невирішеними.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти