У початок

США заявили, що G7 продовжать політику «стелі» цін на російське паливо

Країни G7 мають намір продовжувати дотримуватися політики обмеження граничної ціни на російську нафту і виявляти спроби обійти ці рестрикції, йдеться в опублікованому в четвер Мінфіном США звіті.

«У майбутньому ми, як і раніше, віддані дотриманню політики обмеження цін. Коаліція продовжить координувати зусилля для забезпечення ефективного моніторингу й дотримання політики, включаючи протидію ухиленню від цих обмежень, уникнення побічних ефектів і підтримання глобальної енергобезпеки», — йдеться у звіті, присвяченому ефективності запровадження «стелі» цін на паливо.

Як запевнили в Мінфіні США, ця робота не припиниться доти, доки росія не припинить війну в Україні.

«США продовжуватимуть роботу з нашими партнерами по коаліції, щоб забезпечити подальший успіх політики цінової межі поряд із подальшою боротьбою з російською агресією», — наголошується у повідомленні.

Нафтові санкції країн Заходу проти росії набули чинності 5 грудня 2022 року: Євросоюз перестав приймати російську нафту, що перевозиться морем, а країни «Великої сімки», Австралія і ЄС ввели обмеження цін на неї при морських перевезеннях на рівні $60 за барель, дорожчу нафту перевозити і страхувати заборонено.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти