У початок

США запровадили санкції проти двох судновласників за порушення price cap

Сполучені Штати запровадили санкції проти двох власників танкерів, які перевозили російську нафту вище від верхньої межі ціни G7 на рівні $60 за барель, один із яких базується в Туреччині, а інший – в Об’єднаних Арабських Еміратах, повідомило Міністерство фінансів США.

Як нагадує Reuters, США, інші країни G7 й Австралія запровадили обмеження минулого року, намагаючись зменшити доходи росії від морського експорту нафти в рамках санкцій за її повномасштабне вторгнення в Україну.

Обмеження забороняє західним компаніям надавати морські послуги, включаючи страхування, фінансування і доставку для російської морської експортної нафти, яка продається вище від $60 за барель, одночасно намагаючись зберегти надходження нафти на ринки. На два нафтопродукти також накладено обмеження.

Адміністрація президента Джо Байдена наклала санкції на турецьку компанію Ice Pearl Navigation SA, власника Yasa Golden Bosphorus, яка, як зазначає казначейство, транспортувала російську нафту ESPO за ціною понад $80 за барель після того, як обмеження набуло чинності в грудні минулого року.

Сполучені Штати також наклали санкції на базовану в ОАЕ компанію Lumber Marine SA, власника SCF Primoyre, яка, як стверджує казначейство, транспортувала російську нафту в Новому Порту за ціною понад $75 за барель.

Обидва танкери, які заходили в порти росії, використовували американських постачальників послуг під час транспортування нафти російського походження, повідомило Міністерство фінансів країни.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти