У початок

США закуплять нафту для поповнення стратегічного резерву

США мають намір закупити три млн барелів нафти з постачанням у вересні для поповнення стратегічного резерву, йдеться у документі Міністерства енергетики країни.

«Міністерству енергетики необхідно провести закупівлю приблизно трьох мільйонів барелів високосірчистої сирої нафти, виробленої у Сполучених Штатах», — зазначено в закупівельній документації.

Уточнюється, що постачання очікується з 1 по 30 вересня 2024 року, і Міненерго США готове укласти більше одного контракту для сукупної закупівлі цього обсягу нафти.

Стратегічний резерв нафти США за тиждень, що завершився 1 березня, збільшився на 0,7 млн барелів — до 360,96 млн барелів, але залишається на мінімумах з 1983 року. Резерв безперервно знижувався з вересня 2021 року до початку минулого року. У період із січня по березень 2023 року показник не змінювався, а потім знову почав скорочуватися. Після цього з липня по грудень динаміка була непостійною, а з середини грудня спостерігається безперервне зростання показника.

2022 року президент США Джо Байден оголосив про вивільнення зі стратегічного резерву сумарно 180 млн барелів нафти для зниження внутрішніх цін на бензин і розкритикував політичних опонентів за спустошення резерву без екстреної потреби.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти