У початок

США й Британія погодили збільшення імпорту американського СПГ

Президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак погодили угоду про збільшення експорту скрапленого природного газу з США у Велику Британію. Про це повідомляє «ЕП» із посиланням на The Guardian.

Сунак і Байден оголосили про партнерство з енергетичної безпеки та доступності й створили спільну групу дій на чолі з представниками Вестмінстера й Білого дому з метою зменшення глобальної залежності від російських енергоносіїв.

Відповідно до угоди, США мають на меті більш ніж подвоїти кількість скрапленого природного газу (СПГ), експортованого в Британію, протягом 2023 року порівняно з 2021-им.

Також країни мають намір співпрацювати над прискоренням екологічних ініціатив, таких як декарбонізація аерокосмічної промисловості, розвиток ринку електромобілів і розробка енергоефективних приладів. І планують продовжувати співпрацю над ядерними, водневими й вуглецевими проєктами.

Британія не залежала від великих обсягів російського газу до вторгнення в Україну, але постраждала від стрімкого зростання цін, оскільки країни Європи змагалися за інші постачання, поспішаючи заповнити сховища.

«Разом Сполучене Королівство і США забезпечать глобальну ціну на енергоносії, а безпека наших національних постачань більше ніколи не зможе маніпулюватись примхами режиму, що зазнає невдачі», – зазначив Сунак.

Цього року Британія виявилася ключовим шлюзом для імпорту й реекспорту СПГ у Європу. Однак відсутність газових сховищ означає, що цієї зими він усе ще може зіткнутися з обмеженим енергопостачанням.

Уряд країни заявив, що в рамках газової угоди США прагнуть експортувати принаймні 9-10 млрд кубометрів СПГ протягом наступного року через термінали Великобританії.

За даними служби відстеження суден ICIS LNG Edge, Велика Британія 2021 року імпортувала з США 3,9 млрд кубометрів СПГ, що становить 26% від загального імпорту СПГ у Великобританії.

За 12 місяців до жовтня 2022 року Великобританія імпортувала 9,7 млрд кубометрів американського СПГ –  42% від загального обсягу імпорту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти