У початок

США ввели санкції проти 17 танкерів, які перевозили російську нафту

Міністерство фінансів США оголосило, що ввело санкції проти 17 суховантажних суден і нафтоналивних танкерів, які ходили під прапором Ліберії, через те, що вони перевозили російську нафту в порушення встановленої «стелі» цін.

Також під санкції потрапила судноплавна компанія Hennesea Holdings з ОАЕ, якій, за даними Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США, належать судна, проти яких запроваджено обмеження.

«Сьогоднішні дії ще раз демонструють, що будь-хто, хто порушує встановлену межу ціни [на російську нафту], зіткнеться з наслідками. Ніхто не повинен сумніватися у рішучості нашої коаліції зупинити тих, хто допомагає кремлю», — заявив заступник міністра фінансів США Адевалє Адейемо.

Нагадаємо, країни «Великої сімки» і Євросоюзу 2022 року запровадили «стелю» цін на російську нафту — компаніям заборонили перевозити і страхувати нафту, куплену у росії, дорожче за $60 за барель. До рішення країн Заходу не долучилися Китай з Індією, куди росія після запровадження обмежень переспрямувала близько 90% експорту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти