У початок

США впровадять нові заходи через ухилення рф від стелі цін на нафту

Адміністрація Байдена має намір оголосити про нові заходи для підвищення вартості спроб росії обійти ліміт, встановлений на ціну на її нафту, повідомив CNN високопосадовець адміністрації, оскільки Захід прагне суворіше дотримуватися ліміту ціни, який уперше було запроваджено торік.

Нові санкції, що є частиною серії дій, які буде оголошено 12 жовтня, будуть спрямовані насамперед на незаконний флот суден, створений кремлем за останній рік із метою транспортування нафти й нафтопродуктів і продажу їх вище від встановлених Заходом цін.

Високопосадовець сказав CNN, що політичний процес триває вже кілька місяців.

У грудні 2022 року США, союзники по G7 і Австралія заборонили купувати російську нафту вище від $60 за барель, якщо вона постачається, застрахована або фінансується Заходом. Мета цієї політики полягала в тому, щоб скоротити доходи для росії, які використовувалися для фінансування повномасштабного вторгнення країни в Україну, і при цьому зберегти достатню кількість нафти на ринку, щоб обмежити збої для глобальних споживачів.

Але кремль почав встановлювати обхідний шлях, шукаючи інші засоби для доставки і страхування енергії та продавати її понад ліміт. На початку жовтня міністр фінансів США Джанет Єллен заявила журналістам, що останні ринкові ціни на російську нафту свідчать про «зменшення ефективності» обмеження ціни.

Очікується, що цього тижня Єллен обговорить обмеження ціни і його застосування зі своїми колегами з G7 у Марракеші, де Міжнародний валютний фонд і Світовий банк проводять свої щорічні зустрічі.

Виступаючи у Марракеші, Єллен сказала, що ця політика «суттєво скоротила російські доходи», а також визнала, що росія витрачає «величезні суми на свою альтернативну екосистему» для експорту енергоносіїв.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти