У початок

США видали Тринідаду і Тобаго ліцензію на розробку морського газового родовища Венесуели

Адміністрація Байдена надала Тринідаду і Тобаго ліцензію на розробку великого газового родовища, розташованого в територіальних водах Венесуели. Про це повідомили Reuters у вівторок офіційні особи США і Тринідаду, відзначаючи подальше послаблення деяких санкцій щодо Венесуели.

Ліцензія, видана Міністерством фінансів США на прохання Тринідаду й спрямована на посилення регіональної енергетичної безпеки Карибського басейну, означає, що острівна держава може вести бізнес, пов’язаний із газовим родовищем Dragon, із державною нафтовою компанією Венесуели PDVSA, яка перебуває під жорсткими санкціями.

Прем'єр-міністр Кіт Роулі, виступаючи на прес-конференції в Порт-оф-Спейн, заявив, що Тринідад очікує отримати доступ до 350 млн кубічних футів газу на добу з родовища Dragon.

Він сказав, що подав заявку на отримання ліцензії в середині 2022 року й отримав схвалення після її обговорення з високопосадовцями США, включаючи президента США Джо Байдена, а також зберігав відкритим канал спілкування з президентом Венесуели Ніколасом Мадуро.

PDVSA знайшла запаси, які оцінюються в 4,2 трлн кубічних футів (TCF) у Dragon, на венесуельському боці морського кордону з Тринідадом. Проєкт було запущено більше десяти років тому, але застопорився він через брак капіталу й партнерів, а також через санкції.

Відповідно до санкцій США, компанії й уряди повинні отримати дозвіл від Міністерства фінансів США для ведення бізнесу з PDVSA. Адміністрація Байдена видала лише кілька таких ліцензій з моменту вступу на посаду в січні 2021 року, в основному на основі суворих обмежень.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти