У початок

США вчергове продовжили ліцензію на транзакції в енергетиці з російськими банками

Сполучені Штати продовжили термін дії ліцензії, яка дозволяє транзакції, пов’язані з енергетикою, з низкою підсанкційних російських банків. Повідомлення про це опубліковано на сайті Управління контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC).

Ліцензія діятиме до 1 листопада 2023 року. Вона дозволяє операції з фінансування енергетики з російським «сбєрбанком», «втб», банком «откритіє», «альфа-банком», «совкомбанком», «внєшекономбанком» і «центробанком рф», а також їхніми «дочками».

Під дію ліцензії підпадають операції з видобутку, виробництва, переробки, скраплення, газифікації, виготовлення, збагачення, транспортування й купівлі нафти, газу та інших енергоресурсів.

Вона також дозволяє розробку, виробництво, передачу або обмін енергією з будь-яких джерел, включаючи ядерні, теплові та відновлювані.

Нагадаємо, російські «сбєрбанк», «втб», «альфа-банк» та інші потрапили під санкції США 2022 року. Незабаром Мінфін США випустив ліцензію, яка допускає операції з фінансування енергетики з російськими структурами під санкціями, і кілька разів її продовжував: попередня версія діяла до 16 травня 2023 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти