У початок

США призупинив видачу нових дозволів на експорт СПГ

Уряд США оголосив про тимчасову паузу в дозволах на експорт СПГ до країн, з якими він не має угод про вільну торгівлю (FTA). Про це повідомляє Offshore Technology.

Це рішення дасть Міністерству енергетики (DOE) змогу провести аналіз економічного й екологічного впливу проєктів з експорту СПГ.

У своїй заяві Міністерство енергетики країни стверджує, що Конгрес доручив йому оцінити суспільний інтерес експорту СПГ до країн, які не є учасницями ЗВТ, з урахуванням різних чинників, включаючи динаміку ринку, економічні наслідки, національну безпеку й екологічні міркування.

США, ключовий гравець в експорті СПГ, мають експлуатаційну потужність 14 млрд кубічних футів на день (bcf/d) і на сьогоднішній день схвалили загальний обсяг 48 bcf/d.

За даними Міністерства енергетики, додаткові 12 млрд фут.3/день експортних потужностей США дозволені й будуються, що, як очікується, майже подвоїть експорт протягом цього десятиліття.

У своїй заяві президент США Джо Байден сказав: «Моя адміністрація оголошує сьогодні про тимчасову паузу в очікуваних рішеннях щодо експорту скрапленого природного газу — за винятком непередбачуваних і негайних надзвичайних ситуацій, пов’язаних з національною безпекою».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти