У початок

США посіли перше місце з постачання СПГ у Грецію

рф посіла друге місце з постачання скрапленого природного газу (СПГ) у Грецію через СПГ-термінал у Ревітусі під Афінами у першій половині 2023 року, на першому місці — США.

Це випливає з даних, опублікованих на сайті компанії-оператора газотранспортної системи Греції DESFA.

За інформацією компанії, провідну роль в імпорті природного газу в країні відіграв СПГ-термінал Ревітуса, який покриває більше половини всього імпорту природного газу — 55,5%. «Зростання постачання становило 7,87% порівняно з першим півріччям 2022 року. Приблизно 17,3 ТВт⋅год СПГ було розвантажено в Ревітусі з 26 танкерів із шести країн», — йдеться у повідомленні.

США, що посіли перше місце, постачили 7,16 ТВт·ч скрапленого природного газу, що становить 41,4% обсягу СПГ, вивантаженого на терміналі Ревітуса. На другому місці імпорт із росії, що становив 3,17 ТВт·ч. Далі йдуть Єгипет (3,02 ТВтч), Алжир (2,48 ТВтч), Норвегія (0,97 ТВтч) й Іспанія (0,51 ТВтч), повідомила компанія.

росія почала постачати партії СПГ до Греції у другій половині минулого року.

З придбаного в першому півріччі Грецією природного газу 23,72 ТВтч були використані для внутрішнього споживання, 9,9 ТВтч пішли на експорт. Внутрішнє споживання газу скоротилося на 21,74%, а експорт зріс на 15,03%, зазначив оператор.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти