У початок

Shell постачатиме в Марокко СПГ за 12-річною угодою

Shell постачатиме Марокко 0,5 млрд куб. м СПГ щорічно згідно з 12-річною угодою, повідомляє Reuters із посиланням на заяву Міністерства енергетики країни.

Угоду підписали компанії з електроенергії й водопостачання ONEE і Shell, йдеться в заяві міністерства без розкриття фінансових умов контракту. Газ спочатку транспортуватиметься з портів Іспанії газопроводом, який з’єднує дві країни, доки Марокко не побудує власні LNG-термінали, повідомили в міністерстві.

СПГ допоможе ONEE управляти двома електростанціями в північній і східній частині Марокко, які раніше працювали на алжирському газі, що надсилався одним трубопроводом. 2021 року Алжир в односторонньому порядку вирішив припинити постачання газу до Іспанії через Марокко трубопроводом. Рабат заявив, що 2021-го він згорне потік, імпортуючи СПГ з іспанських терміналів.

За словами міністерства, ONEE прагне збільшити частку газу в електроенергетиці Марокко для досягнення низького рівня викидів вуглецю.

Відновлювані джерела енергії становили 18% загального виробництва електроенергії в Марокко торік, тоді як на газ припадало лише 1,6%, а на вугілля — 72%, свідчать офіційні дані.

До березня 2023 року відновлювана енергетика становила 40% потужності країни, а до 2030-го Марокко планує збільшити цю частку до 52%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти