У початок

США купують 3 млн барелів нафти для стратегічного резерву

США купують ще 3 млн барелів нафти для стратегічного резерву країни, повідомило Міністерство енергетики 3 червня, оскільки воно повільно поповнює запаси після найбільшого продажу в історії 2022 року.

У відомстві повідомили, що нафта, яку має бути постачено у SPR у листопаді, закуповується за середньою ціною $77,69 за барель.

Поповнення SPR необхідне після того, як президент Джо Байден наказав продати 180 млн барелів протягом шести місяців 2022 року, намагаючись контролювати ціни на пальне після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Міністерство енергетики країни заявило, що викупило 38,6 млн барелів і продовжить шукати можливості для викупу нафти для запасів.

Адміністрація Байдена заявила, що планує викупити нафту для SPR приблизно за $79,99 за барель або нижче.

Уряд США створив SPR після того, як арабське ембарго на нафту в 1970-х роках викликало побоювання щодо пропозиції, завдавши шкоди економіці.

Міністерство енергетики 3 червня уклало контракти з BP Products North America Inc на 600 тис. барелів, Macquarie Commodities Trading US LLC – на 1,5 млн барелів і Atlantic Trading & Marketing, яка продала 900 тис. барелів.

Адміністрація Байдена каже, що має тристоронню стратегію повернення нафти в запаси. Це охоплює викуп нафти, повернення нафти, позиченої SPR компаніям, і скасування дозволених Конгресом продажів 140 млн барелів нафти SPR до 2027 року. Демократичні й республіканські законодавці проголосували за ці продажі для оплати державних програм.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти