У початок

США готують жорсткі заходи через ухилення росії від нафтових санкцій

Міністр фінансів Джанет Єллен заявила, що США готуються вжити жорстких заходів у зв'язку з ухиленням від ліміту ціни на російську нафту, встановленого країнами G7, оскільки останні ринкові ціни сигналізують про те, що механізм, можливо, більше не працює, як очікувалося. 

В інтерв’ю Wall Street Journal Йеллен сказала, що США «дуже уважно дивляться на правозастосування, і ми хочемо переконатися, що учасники ринку знають, що ми серйозно ставимося до обмеження ціни, і, оскільки використовуються західні послуги, ми маємо на увазі справу про дотримання обмеження».

Очікується, що обмеження цін на нафту та його дотримання будуть на порядку денному під час перемовин між Єллен та її колегами з фінансових питань G7 у Марракеші (Марокко) цього тижня — на полях щорічної зустрічі Світового банку й Міжнародного валютного фонду.

Це обмеження — одна з масштабних фінансових санкцій, накладених через повномасштабне вторгнення росії в Україну 2022 року. США та їхні союзники встановили обмеження ціни наприкінці 2022 року, аби позбавити москву частини доходів від продажу палива, щоб підірвати її військові зусилля, зберігаючи при цьому високий обсяг експорту, щоб запобігти різкому зростанню світових цін на нафту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти