У початок

Спричинена блискавкою пожежа на НПЗ у Венесуелі не вплине на відвантаження палива

Удар блискавки викликав у понеділок пожежу на нафтопереробному заводі венесуельської державної PDVSA в Пуерто-ла-Крус. Про це повідомила держкомпанія з посиланням на міністра нафти Тарека Ель-Айссамі, передає «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що блискавка вцілила у лагуну окислення й очищення води НПЗ, при цьому ні резервуари з нафтою, ні об'єкти переробного комплексу вогнем не охоплено. 

«Міністр нафти запевнив, що ця подія не впливає на роботу НПЗ й виробництво бензину, тому громадяни можуть розраховувати на нормальні постачання палива», — йдеться у повідомленні.

У гасінні пожежі задіяно місцевих рятувальників і служби пожежної охорони PDVSA Gas та інших об'єктів. Про жертв чи постраждалих не повідомляється.

Двома днями раніше пожежа сталася на іншому об'єкті PDVSA у Пуерто-ла-Крус — на морському терміналі. Як повідомляла держкомпанія, вогонь охопив пірс N1 через розрив наливного рукава бензину під час навантаження танкера. Оперативні служби й пожежні PDVSA загасили вогонь за кілька хвилин, що дозволило уникнути жертв й забезпечити безперервність операцій.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти