У початок

Іспанський імпорт СПГ скоротився в червні

Імпорт скрапленого природного газу (СПГ)  Іспанії знизився в червні, тоді як перевантаження зросли більш ніж у чотири рази, порівняно з тим же місяцем 2023-го, згідно з даними Enagas.

Імпорт СПГ скоротився на 24,4% в річному обчисленні до приблизно 16,1 ТВт/год у червні і становить 60% загального обсягу імпорту газу.

Згідно з місячним звітом Enagas, включно з імпортом газу з Алжиру (8,64 ТВт/год), Франції та Португалії, імпорт газу до Іспанії досяг близько 28,59 ТВт/год минулого місяця. Це незначне зниження, порівняно з 28,66 ТВт/год у червні минулого року.

Крім того, національний попит на газ у червні знизився на 19,8% в річному обчисленні, приблизно до 20,9 ТВт/год.

Попит на виробництво електроенергії впав на 52,7% в річному обчисленні, приблизно до 4,49 ТВт/год минулого місяця, тоді як звичайний попит зріс на 1% – до 16,4 ТВт/год, повідомив оператор LNG-терміналу.

За даними Enagas, сховища були заповнені на 95% у червні, порівняно з 95% у тому ж місяці минулого року та 93% – у травні.

Enagas керує великою мережею газопроводів в Іспанії та має три заводи з імпорту зрідженого природного газу в Барселоні, Уельві та Картахені.

Вона також володіє 75% заводу Musel LNG, 50% регазифікаційного заводу BBG у Більбао та 72,5% заводу Sagunto, тоді як Reganosa управляє заводом Mugardos.

У серпні 2023-го іспанська енергетична група Endesa доправила перший комерційний вантаж на СПГ-термінал El Musel у Хіхоні.

У квітні 2024-го Endesa завершила першу операцію з перевантаження на заводі.

Протягом червня роботи з розвантаження та навантаження суден на об’єкті не проводились.

Згідно з даними, сім діючих іспанських терміналів регазифікації СПГ минулого місяця вивантажили 21 вантаж, що на 2 вантажі менше, порівняно з червнем 2023 року.

росія була найбільшим постачальником СПГ до Іспанії в червні з приблизно 5,68 ТВт-год, порівняно з 7,67 ТВт-год минулого року, а за країною йдуть Алжир і США з 4,29 ТВт-год і 3,27 ТВт-год. Обсяги в Алжирі підскочили з 0,98 ТВт-год минулого року, а обсяги США зросли з 5,29 ТВт-год минулого року.

Протягом червня Іспанія також отримала 1,13 ТВт-год з Перу, 0,95 ТВт-год з Нігерії, 0,93 ТВт-год з Норвегії та 0,87 ТВт-год з Конго. Вантаж із Конго є другою партією СПГ від Tango FLNG Eni у Конго.

росія також була найбільшим постачальником СПГ до Іспанії у квітні та травні, тоді як США були найбільшим постачальником у січні та лютому.

Крім того, росія була найбільшим постачальником СПГ у грудні минулого року, а США були найбільшим постачальником до Іспанії в жовтні та листопаді.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти