У початок

Нафтові компанії намагаються відновити діяльність у Техасі після шторму Берил

Нафтогазові компанії в Техасі відновили деякі операції у вівторок після того, як ураган Берил обрушився на штат вітром зі швидкістю 80 миль/год (129 км/год), у той час як деякі об’єкти зазнали збитків, а електропостачання не було повністю відновлено.

Очікувалося, що вплив Beryl на видобуток нафти і газу буде обмеженим. Шторм обрушився на сушу в понеділок поблизу прибережного міста Матагорда. Енергетичні компанії припинили роботу перед його прибуттям, а найбільші порти Техасу та навігаційні канали закриті.

Деякі порти знову відкрилися 9 липня, і більшість виробників і підприємств нарощували виробництво. Деякі з них були обмежені через повільне відновлення електропостачання будинків, підприємств і промислових споживачів.

Техас є найбільшим штатом США, що видобуває нафту і газ. На нього припадає близько 40% нафти й 20% видобутку газу, а також він є основним транспортним і нафтопереробним центром. Будь-які перебої, пов’язані з погодою, можуть вплинути на рівень виробництва сирої нафти та палива, а також на імпорт та експорт.

«Хоча ураган наразі не спричинив серйозних перебоїв у видобутку й переробці нафти в США, кілька нафтових портів залишаються закритими, а значні перебої в електропостачанні можуть вплинути на попит на нафту», — йдеться в повідомленні Goldman Sachs.

Більшість нафтопереробних заводів у Х’юстоні та Техас-Сіті спроектовані таким чином, щоб підтримувати роботу навіть під час сильних опадів, але деякі з цих об’єктів, портів та іншої енергетичної інфраструктури можуть мати проблеми через тривалі перебої в електропостачанні, кажуть експерти.

Marathon Petroleum Corp готувалася в понеділок до перезапуску кількох установок на своєму нафтопереробному заводі Galveston Bay у Техас-Сіті з продуктивністю 631 000 барелів на день (б/д), повідомили Reuters джерела. Завод чекав на електроенергію, щоб відновити роботу, заявила компанія в офіційній документації.

Нафтопереробний завод Sweeny Phillips 66's у Техасі потужністю 265 000 барелів на добу повернув заводи до нормального функціонування 8 липня після збою, спричиненого Beryl. Citgo Petroleum тимчасово скоротила виробництво на вихідних на своєму заводі в Корпус-Крісті потужністю 165 000 барелів на добу.

Shell, Chevron і BP почали передислокацію персоналу, який був евакуйований зі своїх платформ у Мексиканській затоці. Exxon Mobil оцінювала свою офшорну платформу Hoover, працюючи над відновленням операцій, ідеться в повідомленні.

Freeport LNG, третій за величиною завод зрідженого природного газу в США, не надав оперативних даних, оскільки заявив про скорочення виробництва в неділю.

Enterprise Products Partners, згідно із заявою, через погодні умови на заводі з переробки зрідженого природного газу (NGL) у Мон-Бельв’є на сході Техасу відкривається нова вкладка.

9 липня завод Mont Belvieu NGL, що належить Energy Transfer, був повністю запущений, повідомила компанія після проблем, заявлених у нормативній документації. Mont Belvieu є точкою ціноутворення для північноамериканських ринків ШФЛУ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти