У початок

Іспанський імпорт СПГ скоротився у квітні

Згідно з даними Enagas, імпорт і перезавантаження іспанського скрапленого природного газу (СПГ) у квітні впали порівняно з тим же місяцем минулого року.

Імпорт СПГ у квітні знизився на 2,1% — до приблизно 2,38 млн тонн (3,06 млрд куб. м) — і склав 77,4% від загального обсягу імпорту газу. У березні імпорт СПГ також досяг 2,38 млн тонн.

Включно з імпортом газу з Алжиру й Франції, імпорт газу в Іспанію досяг близько 3,83 млрд куб. м минулого місяця, знизившись порівняно з приблизно 4,18 млрд куб. м у квітні торік, йдеться у щомісячному звіті Enagas.

Крім того, національний попит на газ у квітні впав на 11,9% в річному обчисленні — до 2,43 млрд куб. м.

Enagas керує великою мережею газопроводів і має чотири заводи з імпорту СПГ у Барселоні, Уельві, Картахені й Хіхоні.

Вона також володіє 50% регазифікаційного заводу BBG у Більбао і 72,5% заводу Sagunto, тоді як Reganosa управляє заводом Mugardos.

Enagas планує запустити свій LNG-термінал El Musel у Хіхоні в липні цього року й продасть 25% у цьому об’єкті Reganosa.

За даними Enagas, шість діючих іспанських терміналів регазифікації СПГ минулого місяця вивантажили 32 вантажі, що на 2 вантажі менше порівняно з квітнем 2022 року.

США залишаються найбільшим постачальником СПГ в Іспанію з приблизно 0,88 млрд куб. м, або приблизно 23,2% від загального обсягу імпорту газу й СПГ у квітні. Згідно з даними, постачання СПГ у США впали порівняно з 1,28 млрд куб. м торік. 

З іншого боку, обсяги СПГ з росії подвоїлися — до 0,67 млрд куб. м у квітні, тоді як обсяги з Нігерії знизилися з 0,71 млрд куб. м у квітні минулого року до 0,49 млрд куб. м минулого місяця.

Згідно з оприлюдненими даними, інші джерела СПГ у квітні включають Оман, Алжир, Єгипет, Камерун, Анголу й Катар.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти