У початок

Sonatrach і Sasol інвестуватимуть у проєкт з виробництва водню в Італії

Алжирський вуглеводневий гігант Sonatrach і південноафриканська Sasol інвестуватимуть у проєкт з виробництва «низьковуглецевого» водню на Сицилії.

Згідно з джерелами Reuters, цей проєкт спрямовано на виробництво 7 800 тонн «низьковуглецевого» водню на рік і 25 тис. тонн на рік «низьковуглецевого» синтетичного газу (синтетичного газу), на додаток до уловлювання і повторного використання лише CO2.

Зі слів офіційних осіб двох компаній, «водень і «низьковуглецевий» синтетичний газ, вироблений за допомогою енергії з відновлюваних джерел, буде використовуватися для декарбонізації виробничих процесів на двох майданчиках і для задоволення інших потенційних потреб регіону». 

У рамках цього проєкту Sasol Italy і Sonatrach Raffineria Italiana також зможуть уловлювати й повторно використовувати CO2, скорочуючи викиди парникових газів на 120 тис. тонн на рік.

Sasol, найбільший у світі виробник палива і хімікатів на основі вугілля, скорочує виробництво викопного палива в рамках свого плану досягнення чистих нульових викидів вуглецю до 2050 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти