У початок

Equinor очікує збільшення видобутку нафти й газу 2023 року

Норвезька Equinor очікує збільшення видобутку вуглеводнів на 3% 2023 року після зниження торік на 2%, до 2,039 млн барелів нафтового еквівалента на добу, випливає з матеріалів компанії.

«2023 року Equinor очікує зростання видобутку нафти і газу приблизно на 3% порівняно з 2022 роком», – йдеться у фінансовій звітності компанії за підсумками четвертого кварталу 2022 року.

Обсяг видобутку вуглеводнів у четвертому кварталі становив 2,046 млн барелів нафтового еквівалента на добу, що на 5% менше за аналогічний період 2021 року. За підсумками всього року він знизився на 2% і становив 2,039 млн барелів нафтового еквівалента на добу.

Як зазначила компанія, основними драйверами незначного зростання її глобального видобутку торік стало відновлення роботи родовища Peregrino у Бразилії у липні й запуск другої фази цього проєкту у жовтні. Однак вихід Equinor з росії й природний спад на низці зрілих родовищ компенсували зростання і призвели до зниження видобутку за підсумками минулого року порівняно з 2021 роком.

При цьому обсяги видобутку газу Equinor у Норвегії зросли на 8% 2022 року через енергетичну кризу в Європі, зазначили в компанії. Однак виробництво нафти і конденсату в країні скоротилося на 6% у річному обрахунку.

Equinor також заявила, що продовжить інвестувати у нафтогазові проєкти й оптимізувати свій портфель, щоб «підтримувати довгострокове надійне енергопостачання з низьким рівнем викидів від виробництва». Проєкти, які буде запущено протягом 10 років, матимуть середній термін окупності близько 2,5 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти