У початок

SOCAR з TPAO займуться пошуками нафти на півдні Туреччини

Держнафтокомпанія Азербайджану (ГНКАР, SOCAR) спільно з турецькою TPAO візьметься за пошуки покладів нафти в провінції Батман у Південно-Східній Анатолії (географічний регіон на півдні Туреччини, на кордоні з Сирією), про це з посиланням на турецькі ЗМІ повідомляє «Інтерфакс-Азербайджан».

«Губернатор провінції Батман Валі Екрем Джанальп провів зустріч із офіційними особами SOCAR і TPAO Зекійуллою Керімлі й Хамзою Огузханом і був поінформований про діяльність із розвідки нафтових запасів, яку компанії проводитимуть у цьому регіоні», — повідомляють турецькі ЗМІ.

За інформацією видань, Керімлі під час зустрічі повідомив, що компанії мають намір провести «дуже важливі бурові роботи» у Батмані в рамках угоди, підписаної між Азербайджаном і Туреччиною на нафтовому саміті у Стамбулі у березні 2022 року.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган під час офіційного візиту до міста Шуша 15 червня 2021 року казав, що Азербайджан і Туреччина мають багаті знання і досвід, тому можуть зробити спільні кроки в галузі буріння. З його слів, він обговорював це питання з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, який висловив готовність працювати у цьому напрямі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти