У початок

Socar розширить свою мережу ще трьома новими АЗК

Також є російською мовою

ТОВ «Сокар Енерджі Україна» планує наступного року побудувати ще 2-3 автозаправних комплекси. На черзі також відкриття великого сервісного хаба на КПВВ «Чонгар», де компанія виступає інвестором, що було передбачено підписаним у 2020 р. з держструктурами меморандумом. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Як зазначили в Socar, цього року було збудовано два нові АЗК. Один із них розташовано на просп. Бандери, 36 у Києві, другий – на вул. О.Яроша у Харкові. Тоді як торік, сказали в компанії, «Сокар Україна» нові станції «не будувала, зосередившись на адаптації до карантинних реалій існуючих комплексів і впровадженні нових цифрових сервісів на кшталт попереднього замовлення товарів і продовольства».

Адаптація загалом пройшла успішно – у прес-службі також зазначили, що порівняно з минулим роком спостерігається 11%-е зростання продажів пального, непаливні продажі схильні до звичайних сезонних коливань.

Крім того, клієнти мережі Socar усе частіше користуються можливістю сплатити за пальне, не виходячи із салону автомобіля: цього року, порівняно з минулим, кількість розрахунків за пальне за допомогою функції Socar Pay у мобільному додатку Socar level збільшилася більш ніж утричі й далі зростає.

У мережі зазначили, що на споживчі звички й переваги їхніх клієнтів значний вплив мала пандемія коронавірусу SARS-CoV-2.

«Ми це спостерігаємо, зокрема, щодо використання послуги «оплата на колонці». Кількість таких транзакцій з минулого року збільшилася більш ніж утричі й продовжує зростати», – сказали у прес-службі.

Довідка enkorr

Представництво Socar було відкрито в Україні у 2008 р.. У 2009 р. компанія придбала близько 20 АЗС мережі «Тала-Нафта» в Одеській і Миколаївській областях, а також велику нафтобазу «Світанок» на Одещині. А в 2010–2011 рр. взяла під контроль заправні мережі ONIO (4 АЗС у Києві й області) та GFC (Львівська область).

У серпні 2012 р. Socar отримав дозвіл АМКУ на придбання 26 АЗС і однієї нафтобази групи «Калина». Мережа оперує 63 АЗС в Україні, зокрема двома нафтоналивними бункерувальниками: «Баку-1» у Києві й «Гянджа» в Одесі.

У травні цього року Socar став експортним оператором нафтопродуктів «Роснафти» в Україну, змінивши Proton Energy Group S.A.. За даними enkorr, паралельно компанія Socar New Energy Ltd (Кіпр) придбала 100% Glusco Energy S.A., яка володіє бізнесом української мережі АЗС Glusco. Однак у серпні було заявлено, що Socar виходить із угоди.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти